, Pieczone bataty z masłem imbirowym – Süßkartoffel Schweden/Dänemark

Pieczone bataty z masłem imbirowym

Składniki dla 4 osób:
4 bataty z USA
150 g miękkiego masła
5 cm świeżego imbiru
1 doniczka kolendry, poszatkowanej
Starta skórka i sok z 1 organicznej limonki
Sól

Przygotowanie:

1. Rozgrzać piekarnik do 200°C. Włożyć bataty do żaroodpornej formy i piec w środkowym poziomie piekarnika, aż będą miękkie.

2. Imbir obrać, drobno poszatkować i włożyć do miski. Dodać masło, kolendrę, skórkę i sok limonki, wszystko dokładnie wymieszać. Doprawić solą.

3. Nożem naciąć każdy batat na krzyż, wypełnić nacięcie niewielką ilością masła imbirowego.

Diese Webseite nutzt Google Analytics. Möchtest du nicht weiter getrackt werden, Klicke hier.