Przygotowanie:
1. Słodkie ziemniaki gotować przez 20 minut. W tym czasie wymieszać musztardę, sok pomarańczowy oraz ½ łyżeczki soli. Stopniowo dodawać w oliwę z oliwek. Umyć tymianek, otrząsnć dobrze z wody, oberwać listki.
2. Papryki umyć, wyciąć nasiona, pokroić w kostkę. Umyć i dokładnie wysuszyć sałatę. Słodkie ziemniaki odcedzić, ostudzić i obrać. Przekroić wzdłuż na połówki i pokroić w plasterki.
3. Steki doprawić solą i pieprzem. Grilla posmarować olejem. Grillować steki przez 3-4 minuty z każdej strony na gorącym grillu. Następnie zawinąć w folię aluminiową i odstawić na 10 minut. W tym czasie zgrillować słodkie ziemniaki i paprykę, często obracając. Wymieszać ziemniaki i warzywa z sosem vinaigrette. Steki pokroić w cienkie paski i dodać do ziemniaków i sałaty. Dobrze wymieszać i podawać.
Czas przygotowania: około 1 godziny