Wskazówki:
1. Wymieszaj mąkę z proszkiem do pieczenia, curry i płatkami papryczki chilli. Przekrój limonkę na pół, wyciśnij sok, a następnie wymieszaj sok z 200 ml wody wraz z syropem klonowym.
2. Wlej mokre składniki do suchych składników, zamieszaj wszystko trzepaczką. Obierz i zetrzyj bataty na tarce z dużym oczkiem, a następnie pokrój cebulę. Dodaj słodkie ziemniaki I cebulę do masy, przypraw solą.
3. Podgrzej olej na patelni, ostrożnie umieść 6 placków na patelni i smaż na obu stronach, każda po 2-3 minuty. Usmażone placki połóż na talerzu z ręcznikiem papierowym, włóż do piekarnika rozgrzanego do 75 stopni tak, by utrzymywał ciepło pakor. W międzyczasie usmaż kolejne 6 placków.
4. Jogurt – zetrzyj ogórek, a następnie ściśnij, by pozbyć się wody. Posiekaj liście mięty. Wszystkie składniki dodaj do jogurtu greckiego i delikatnie posól. Pakory podawaj z dipem.
Czas przygotowania: około 40 minutes